Tämä juhlava täytekakku saa makunsa itsetehdystä vadelmahillosta, jonka voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin.
Kakkupohja
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia)
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina 20cm vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Hillo
2l kotimaisia vadelmia
500g hillosokeria
tilkka vettä
Laita marjat ja vesitilkka kattilaan. Kun vesi alkaa höyrytä, ripottele hillosokeri vähän kerrassaan marjojen joukkoon. Keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Kuori hillosta vaahto pois ja purkita kuumiin, puhtaisiin lasipurkkeihin.
Täyte
2dl kauravispiä (tai vispikermaa)
300g vaniljarahkaa
2dl vadelmahilloa
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kauravispi. Sekoita toisessa kulhossa rahka sekä hillo keskenään, ja nostele seoksen joukkoon vaahdotettu kauravispi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne mikrossa täydellä teholla noin 15 sekuntia. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden aineiden joukkoon.
Kakun kokoaminen
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Jaa täytemassa tasaisesti kahteen väliin ja kostuta kakkupohjat maidolla. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vuorokausi. Kuorrutukseen ja pursotuksiin voit käyttää kauravispiä 2dl ja esimerkiksi värjätä sitä halutessasi elintarvikeväreillä. Viimeistele nonparelleilla ja tuoreilla vadelmilla.