Mehevät karhunvadelmat säilyttävät rakenteensa tässä herkullisessa piirakassa. Nauti esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera!
Pohja
75g margariinia
0,5dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl kardemummaa
Sulata rasva ja lisää sokeri sekä kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Levitä taikina 24 cm voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte
200-300g karhunvadelmia
200g kaurapohjaista turkkilaista jugurttia
0,75dl sokeria
1 kananmuna
2tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.