Kauden viimeisistä mansikoista ehtii vielä loihtia herkullisen hyydykekakun. Viipaloiduista mansikoista saat kakun päälle näyttävän ja runsaan koristelun. Kakusta saa myös helposti muunnettua gluteenittoman ja maidottoman version.
Pohja
200g (gluteenittomia) keksejä
100g voita (tai margariinia)
Murusta keksit ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään ja painele 22-24cm irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperin ja öljytä reunat kevyesti.
Täyte ja koristelu
500g mansikoita + 300g-400g koristeluun
3dl vispikermaa (tai kauravispiä)
2dl crème fraichea (tai kaurafraichea)
1dl sokeria (tai maun mukaan enemmän)
7 liivatelehteä
1) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2) Perkaa ja soseuta mansikat (jätä koristeluun tulevat kokonaisiksi).
3) Yhdistä mansikkasose, fraiche sekä sokeri tasaiseksi seokseksi.
4) Vatkaa vispi kuohkeaksi ja kääntele se seokseen.
5) Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi, ja sulata ne mikrossa täydellä teholla n.15 sekuntia kunnes ne ovat täysin sulaneet.
6) Valuta liivatteet ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä vuorokausi.
Koristele kakku viipaloimalla mansikat ja asettamalla ne ympyrän muotoon, aloittaen ulkoreunalta ja jatkaen kunnes koko kakku peittyy.