Marjat

Tältä sivulta pääset tutustumaan Suvi-Niityn marjamaiden mansikka lajikkeisiin ja tunneliviljelyyn. Tilalla viljellään mansikkaa, vadelmaa, karhunvadelmaa ja mustaherukkaa. Marjojen lajikkeissa on vuosittain jonkun verran muutoksia, koska haluamme varmistaa asiakkaillemme parhaimman makuiset ja laatuiset marjat.

Vuoden 2021 viljeltävät lajikkeet ovat:

Mansikka

Alexia

Alexia on kaunis, herkullinen ja suurikokoinen ykkösluokan marja. Tämän lajikkeen marjat ovat makeita, mehukkaita ja kirkkaan punaisia.

Altess

Altess lajikkeen mansikat ovat kiiltäviä, kiinteitä ja maukkaita.

Dahli

Dahli on upean makuinen, kaunis ja napakka marja.

Flair

Flair lajikkeen marjat ovat kirkkaan punaisia, kiiltäviä, makeita ja hyvän tuoksuisia.

Malling Centenary

Malling Centenary muodostaa kirkkaanpunaiset, houkuttelevan kauniinmuotoiset marjat. Ne ovat makeita ja mehukkaita.

Malling Champion

Malling Champion on tilalla kasvatettavista lajikkeista uusimpia. Sen marjat on maukkaita, laadukkaita ja kauniin kartionmallisia.

Sonsation

Sonsation lajikkeen marjat ovat mehukkaita, hyvänmakuisia, kiinteitä ja kiiltävän punaisia.

Vadelma

Glen Ample

Glen Ample marjat ovat kirkkaanpunaisia, hyvänmakuisia ja kooltaan lähes kaksinkertaisia perinteisiin lajikkeisiin verrattuna. Ne ovat laadukkaita, pyöreän muotoisia ja kaniin punaisia.

Vajolet

Vajolet ne ovat makeita, erittäin suuria, kartiomaisen muotoisia ja kauniin punaisia.

Karhunvadelma

Loch Ness

Loch Ness marjat ovat hohtavan mustia ja suuri. Kypsinä marjat ovat erinomaisen makuisia. Viljelytunnelissa marjoja kypsyy elokuun alusta ensimmäisiin pakkasiin saakka.

Mustaherukka

Ben Tron

Ben Tron on suurimarjainen ja miedon makuinen. Ben Tron on Skotlannissa jalostettu mustaherukkalajike. Sen flavonoidi- ja C-vitamiinipitoisuus ovat melko korkeat. Marjan pinta on herkkä vioittumaan.