Karhunvadelmahillo- juustokakku
(gluteeniton, vegaaninen)
Tämä ihana Juustokakku resepti on tehty varta vasten meidn joulun ihanasta karhunvadelmahillosta. Näin pääsemme myös talven tultua nauttimaan marjojen makuja ja kesän lämpöä takkatulen ääressä.
250g gluteenittomia keksejä
100g margariinia
600g kasvipohjaista rahkavalmistetta
1dl tomusokeria
2rkl perunajauhoja
karhunvadelmahilloa oman maun mukaan
- Laita 20cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Murskaa keksit ja sekoita rasvasulan kanssa, painele vuoan pohjalle ja reunoille.
- Laita kulhoon rahkavalmiste ja siivilöi joukkoon tomusokeri sekä perunajauhot.
- Kaada seos keksipohjan päälle.
- Lusikoi karhunvadelmahilloa seoksen päälle ja tee marmorikuviointi lusikalla, sekoitellen hillo vain osittain joukkoon.
- Paista noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
- Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi.
Reseptin on luonut Tytti Suomäki
Karhunvadelmahillo pullat
Jos kuitenkin pullahammasta kolottaa niin toisena upeana vaihtoehtona juustokakullemme on nämä mahtavat karhunvadelmahillopullat.
2,5dl maitoa
25g tuorehiivaa tai 1pss kuivahiivaa
1dl sokeria
1rkl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
1tl suolaa
6dl vehnäjauhoja
0,5dl pehmeää voita
-
Täytteeksi 150g karhunvadelmahilloa johon on sekoitettu n. 3rkl perunajauhoja.
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri sekä suola.
-
Lisää puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
-
Lisää sitten rasva ja loput jauhot ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.
-
Kohota liinan alla.
-
Jos haluat tehdä sydänpullia (kuten kuvassa), kauli taikina leveähköksi suorakaiteeksi.
-
Levitä hillo ja rullaa pitkät sivut molemmilta puolilta keskelle.
-
Viipaloi n. 2cm paloiksi, ja nipistä sydämen alaosa muotoonsa.
-
Anna kohota, voitele ja paista 225°c noin 10 minuuttia.
Taikinasta voi tehdä myös perinteisiä puustin mallisia:
Reseptin on luonut Tytti Suomäki