Kesän merkit saattavat tuntua (ainakin täällä pohjoisessa) hieman kaukaisilta, mutta kyllä se kesä sieltä vielä tulee! Sillä aikaa pystymme kuitenkin tuomaan kesän paremmin kotiin leipomalla jotain ihanaa. Tässä siis meidän Tyttimme ihanat marenkikupit.
Marenkikupit
3 valkuaista
1/2 tl valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
Valmistus
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää valkoviinietikka.
- Ripottele sokeri vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten.
- Pursota leivinpaperille ohut pohja sekä reunat, niin että keskelle jää tilaa täytteelle.
- Paista 100 asteessa noin 1-1,5h.
Täyte
2,5dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
250g rahkaa
200g vadelmia
3rkl sokeria (tai oman maun mukaan)
Valmistus
-
Vaahdota vaniljakastike.
-
Säästä osa vadelmista koristeluun ja riko loput haarukalla.
-
Yhdistä vadelmat, rahka ja sokeri ja kääntele vaniljavaahto sekaan.
-
Lusikoi täyte marenkikuppeihin ja koristele vadelmilla.
VINKKI: Reseptistä saa maidottoman käyttämällä rahkan ja vaniljakastikkeen sijaan kasvipohjaisia tuotteita.