Raparperi-mansikkabrita
Tässä britakakussa maistuu kesä! Mansikoiden kaverina sisältä löytyy kivan kirpsakka raparperitahna sekä reilusti kermavaahtoa.
Raparperitahna
500g raparperia
4dl hillo-marmeladisokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
50g margariinia
1) Pilko raparperi kattilaan ja lisää sokerit sekä kaneli. Keitä noin 10 minuuttia.
2) Anna jäähtyä täysin.
3) Vatkaa sähkövatkaimella joukkoon pehmeä margariini. Säilytä kylmässä.
Britakakkupohja
150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl (kaura)maitoa
Marenkiin
4 valkuaista
2 dl hienosokeria
1) Erottele ensimmäisenä kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
2) Vaahdota sokeri sekä rasva. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen.
3) Yhdistä jauhot sekä leivinjauhe.
4) Lisää rasva-sokeri-keltuaismassaan jauhoseos sekä maito vuorotellen, älä vatkaa vaan sekoita varovasti nostellen.
5) Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Jätä odottamaan marenkia. Mikäli haluat kakusta korkeamman, voit tehdä sen hiukan pienempään vuokaan, mutta pidennä tällöin paistoaikaa.
6) Marenkia varten vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, kunnes marenki on kiiltävää. Levitä se taikinan päälle ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
Kakun kokoaminen
Britakakun kokoaminen käy helposti: pohja leikataan kahteen osaan ja väliin laitetaan reilusti täytteitä. Koristelussa voi käyttää luovuutta ja koristeeksi sopii melkeipä mikä vain; marjat, hedelmät, strösselit, makeiset, keksimuru jne. Britakakku kannattaa tarjoilla heti täyttämisen jälkeen, jotta marenki ei pääse pehmenemään.
Täytteeksi
2,5 dl (kaura)vispikermaa vaahdotettuna
raparperitahnaa
mansikoita
Leikkaa täysin jäähtynyt pohja kahteen osaan. Nosta puolikas tarjoiluvadille, levitä siihen raparperitahna, puolet kermavaahdosta, sekä pilkotut mansikat. Nosta toinen pohjan puolikas päälle ja koristele lopulla kermavaahdolla, mansikoilla sekä esimerkiksi vaahtokarkeilla sekä sokerihelmillä.