Pääsiäisen perinteisen pashakakun sijaan päätin kokeilla tänävuonna jotain hieman erilaista. Tämä rahka kokonaisuus oli aivan ihastuttava. Tämä resepti mahdollisti myös sen, että pääsin vihdoin testaamaan minun  kaasupoltinta ja tein marenki kuorrutteen.

Taikina

2 munaa

1.25 dl sokeria

1.75 dl vehnäjauhoja

1 appelsiinin raastettu kuori

1 appelsiinin mehu kostutukseen

Täyte

3 valkuaista

1 dl tomusokeria

300 g maitorahkaa

150 g vadelmasosetta

3 liotettua liivatetta

(voit lisätä sokeria vadelmasoseen joukkoon tarvittaessa)

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kevyesti sekoittaen siivilöity vehnäjauho ja raastettu appelsiinin kuori.
  • Levitä taikina leivinpaperille puolen sentin paksuiseksi levyksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 6 – 8 minuuttia.
  • Anna jäähtyä ja ota sopivalla muotilla kaksi kakkuvuoan kokoista levyä tai kiekkoa.
  • Vatkaa täytteen valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, vadelmasose ja sulatettu liivate kevyesti lastalla sekoittaen.
  • Pane kakkupohja kakkuvuokaan ja kostuta puolikkaan appelsiinin puristetulla mehulla. Kaada täyte päälle ja nosta toinen kakkupohja päälle. Kostuta lopulla appelsiinin mehulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 – 4 tuntia.
  • Koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi vadelmilla ja marengilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry