Rakastan mansikan ja vaniljan yhdistelmää ja kokeilin tätä reseptiä vaahtoutuvan vaniljakaastikkeen kanssa. Kokonaisuus oli suussasulavan herkullinen. Raikkaat mansikat antoivat ihanan tasapainon makealle juustokakulle. Jos et ole aivan makeimpien leivonnaisten ystävä niin sitten, kannattaa pysyä kermavaahdossa tai vähentää hieman sokerin määrää kun käytät vaniljakastiketta.

200 g murskattuja kaura- tai grahamkeksejä

1 dl pullomargariinia

2 liivatelehteä

2 rkl vettä

200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa

1 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl vispikermaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)

1.5 l mansikoita

  • Murenna keksit ja sekoita pullomargariini keksimuruihin.
  • Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan peitoksi leivinpaperia.
  • Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. Anna pohjan vetäytyä peitettynä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  • Täytettä varten mausta kevyttuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä, puserra vesi pois ja liuota pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoon.
  • Vaahdota (kasvirasva)kerma tai vaniljakastike yhdistä vaahto tuorejuustoseokseen.
  • Kaada täyte murupohjalle ja anna kakun hyytyä peitettynä jääkaapissa.
  • Irrota hyytynyt kakku vuoasta tarjoiluvadille.
  • Peitä pinta runsaasti kokonaisilla tai puolitetuilla mansikoilla.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry