Vadelma-pannacotta

mennessä heinä 22, 2021Yleinen0 Kommenttia

Näin kesähelteellä kaipaan mieluummin jäätelöä tai kylmää vanukasta kuin raskaita kakkuja. Pannacotta on nykypäivänä tullut yhdeksi omaksi lempi jälkiruuaksi. Tällä kertaa halusin kokeilla jotain hieman erilaista ja monista katsomistani resepteistä valikoitui tämä valkosuklaa vadelma pannacotta. Syy valintaani oli makuyhdistelmä ja myös reseptin helppous. Koska näin kuumalla en ainakaan itse haluaisi kovin pitkiä aikoja lieden äärellä hyöriä.

Ainekset

6 annosta

4dl tuoreita vadelmia

1prk (2,5 dl) Valio täyteläinen kuohukermaa

1levy (100 g) Pirkka valkoista leivontasuklaata

2 liivatelehteä

Koristeluun

Lisäksi 2dl (100 g) tuoreita vadelmia

Valkosuklaata

Valmistus

yli 60 min

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
  • Laita pieneen kattilaan kerma ja paloittele suklaa joukkoon, jätä pari palaa koristeluun. Kuumenna hiljalleen sekoitellen niin, että suklaa sulaa. Nosta kattila liedeltä.
  • Purista liivatteesta vesi ja sekoita kermaan.
  • Laita puolet vadelmat siivilään kermakattilan päälle ja painele lusikalla soseeksi kattilaan.
  • Toiset puolet vadelmista jaat 6 jälkiruokakulhoon. (Itse käytin viinilaseja, koska ne antaa kokonaisuudelle elegantin ulkonäön.)
  • Kaada pannacottaseos vadelmien päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

Koristelu

  • Koristele annokset vadelmilla ja rouhitulla valkosuklaalla. Itse käytin ihan vain valkosuklaa palasia.
  • Ja koska olen kovin vadelman ja makean rakas, laitoin omaan lasiin vielä pinnalle aikaisemmin tekemääni vadelmahilloa.