Halloweenin herkut

mennessä loka 31, 2022Yleinen0 Kommenttia

Karhunvadelmaiset kuppikakut

(gluteeniton, maidoton)

Näihin meheviin kuppikakkuihin voi käyttää mitä tahansa marjasosetta, joka antaa kivasti väriä taikinaan kun käyttää kananmunista vain valkuaiset. Reseptistä saat valmistettua 12-15 kuppikakkua.

300g karhunvadelmia (tai muita marjoja) soseutettuna ja siivilöitynä
165g maidotonta margariinia
220g sokeria
2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
1/2tl suolaa
1/4tl kanelia
80g valkuaisia (n. kolmesta kananmunasta)
235g gluteenittomia jauhoja

Kuorrutus:
1prk (2dl) kauravispiä
100g vegaanista valkosuklaata

  • Laita muffinipellin koloihin voipaperivuoat ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen margariini, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola sekä kaneli ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Erottele kananmunista valkuaiset ja lisää ne kahdessa erässä.
  • Lisää jauhot ja marjasose vuorotellen taikinaan, aloittaen ja lopettaen jauhoihin. Sekoita nuolijalla tasaiseksi massaksi.
  • Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Testaa kypsyys esimerkiksi hammastikulla; kun siihen ei tartu taikinaa, muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
  • Kuorrutusta varten sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kauravispi ja sekoita sula suklaa varovasti joukkoon.
  • Laita kuorrutus pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tavalla. Voit tehdä pintaan kuvioita koristelugeelillä.

Marjainen juhlajuoma

Kupliva juoma luo juhlatunnelmaa! Tämä juoma on yksinkertaisuudessaan herkullinen; karhunvadelma-vadelmamehutiiviste on tavallisen veden sijaan laimennettu kivennäisvedellä. Voit käyttää myös maustettuja kivennäisvesiä tuomaan lisää makuja.

1/3 mehutiivistettä (tai ohjeen mukaan)
2/3 kivennäisvettä

Sekoita ja nauti! Lasiin voi laittaa koristeeksi jäisiä marjoja, jotka myös pitävät juoman kylmänä laimentamatta sitä.