Marja-kinuskikääretorttu

mennessä joulu 20, 2022Yleinen0 Kommenttia

Tämä helppo kääretortturesepti sopii joulun juhlakauteen. Se on nopea leipoa kun käyttää valmista kinuskikastiketta, joka tasapainottaa pakastemarjojen hapokkuutta. Juhlavan koristelun ansiosta tämä raikkaan kepeä jälkiruoka taipuu joulupöytäänkin.

Pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahtoon, sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Paiston jälkeen anna pohjan vetäytyä hetki. Laita pöydälle keittiöliina ja sen päälle leivinpaperi, ja kippaa pohja vielä lämpimänä siihen päälle. Irroita paistossa ollut leivinpaperi varovasti ja peitä pohja toisella liinalla. Anna jäähtyä.

Täyte

300g pakastemarjoja (esim. vadelmia, punaherukoita sekä mansikoita)
2 dl (kaura)vispiä
0,5 dl valmista kinuskikastiketta

Sulata marjat mikrossa kunnes pystyt murskaamaan ne esimerkiksi perunasurvimella tai haarukalla, riittää kun rikkoo marjojen rakenteen. Vaahdota vispi ja lisää siihen kinuskikastiketta oman maun mukaan. Ota seosta hiukan sivuun koristelua varten. Levitä ensin murskatut marjat pohjan päälle ja sitten kinuskivaahto. Rullaa kääretorttu ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään pariksi tunniksi.

Koristele tomusokerilla, pursotuksilla ja jäisillä marjoilla.