Vadelma-suklaaleivokset

mennessä helmi 14, 2023Yleinen0 Kommenttia

Hyvää ystävänpäivää! Nämä vadelma-suklaaleivokset ovat suloisen makeita ja pehmeitä herkkuja, jotka voit leipoa ystävää ilahduttamaan. Resepti on gluteeniton ja maidoton, ja mikäli käytät maitopohjaisia tuotteita, voit lisätä sokerin määrää täytteessä oman maun mukaan.  

Pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
1t leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki paiston jälkeen, ja kumoa se sitten puhtaan leivinpaperin päälle ja kuori paistossa käytetty leivinpaperi pois. Anna jäähtyä kokonaan.

Täyte, kasaus ja koristelu

300g kotimaisia pakastevadelmia
2 dl kauravispiä
1,5 dl kaurapohjaista vaniljakastiketta
1,5 dl vegaanista kreikkalaista jugurttia
0,75 dl sokeria
5 liivatelehteä

Ganache:
200g tummaa suklaata
2dl kaurakermaa

1) Tee ensin esivalmistelut: Leikkaa pohja kahteen osaan. Vuoraa korkeareunainen vuoka reilusti leivinpaperilla (niin että saat nostettua leivoksen vuoasta paperin avulla). Varmista että pohjat mahtuvat vuokaan, leikkaa tarvittaessa pohja sopivan kokoiseksi.

2) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

3) Vatkaa kauravispi sekä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.

4) Sulata vadelmat varovasti mikrossa vain sen verran, että saat ne rikottua haarukalla.

5) Lisää kreikkalainen jugurtti ja sokeri vadelmamurskan joukkoon.

6) Yhdistä vaahto ja vadelmaseos varovasti sekoittaen.

7) Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne mukissa mikrossa täydellä teholla noin 20-30 sekuntia. Valuta liivatteet ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

8) Laita ensimmäinen pohjan puolisko vuokaan, kostuta se kauramaidolla, lado täyte väliin ja paina toinen puoli pohjasta päälle. Kostuta myös se, ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

9) Kun leivos on hyytynyt, nosta se vuoasta ja leikkaa kuutioiksi. Voit laittaa kuutiot pakastimeen odottamaan ganachen teon ajaksi (tai pidemmäksikin aikaa), jolloin kylmien leivosten kuorruttaminen on helpompaa.

10) Kuumenna kaurakerma kattilassa (älä anna kiehua) ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja valuta leivosten päälle. Voit levittää kuorrutteen tasaisesti palettiveitsen avulla. Koristele sokerisydämillä.