Pääsiäisen prinsessakakku

mennessä huhti 9, 2023Yleinen0 Kommenttia

Kevään koittaessa aurinko lämmittää päivä päivältä enemmän ja luonto heräilee talviuniltaan. Näin pääsiäisenä leivonnaisiin kaipaa väriä ja raikkautta ja niitä tästä pääsiäisen prinsessakakusta löytyy! Reseptistä saat gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Täytteen voi tehdä maidottomana käyttämällä kasvipohjaisia tuotteita.

Pohja

5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuhokeaksi vaahdoksi. Yhdistä muut aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti, levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte

2 prk haluamaasi sitruunarahkaa (á 150g)
2,5 dl vaniljakastiketta
50g vaniljakreemijauhetta
kuningatarhilloa
200g suomalaisia pakastevadelmia

Vatkaa vaniljakastikkeen joukkoon vaniljakreemijauhe (noudata jauheen pakkauksessa olevaa ohjetta, joka voi vaihdella valmistajasta riippuen). Ota pakastevadelmat huoneenlämpöön sulamaan hyvissä ajoin, kakkua kootessa ne saavat olla vielä kohmeisia.

Kakun kokoaminen

Vuoraa pyöreä kulho (vetoisuus vähintään 2 l) kelmulla kauttaaltaan. Jätä kelmua reilusti reunojen yli jotta saat peitettyä kakun kokoamisen jälkeen. Leikkaa kakkupohjasta kolme erikokoista pyöreää palaa, joista isoin tulee kakun pohjaksi (kokoamisvaiheessa päällimmäiseksi) ja on yhtä suuri kuin kulhon levein kohta. Pienimmän palan tulee sopia tiiviisti kulhon pohjalle.

Lado kakun ensimmäiseen kerrokseen maidolla kostutetun pohjan päälle ensin vaniljakreemi, sitten hillo ja lopuksi sitruunarahka. Tee toinen kerros samoin, mutta lisää vadelmat ennen sitruunarahkaa. Kokoamisen jälkeen painele kakkua varovasti tiiviiksi ja peitä hyvin kelmulla. Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään 3 tunniksi mutta mielellään seuraavaan päivään.

Koristelu

100g margariinia
1 dl tomusokeria
250g marsipaania
150g suklaata

Pehmitä rasva huoneenlämpöiseksi ja vatkaa se tomusokerin kanssa kreemiksi. Kauli marsipaani ohueksi levyksi (halkaisija n.35cm) tomusokeria apuna käyttäen. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja sivele kreemiä kakun pintaan. Kreemi toimii eristeenä kakun ja marsipaanin välillä, jotta marsipaani ei pääse vettymään. Nosta kaulittu marsipaani kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja leikkaa ylimääräiset pois. Kakun voi koristella suklaalla haluamallaan tavalla, esimerkiksi spritsaamalla suoraan kakun pintaan tai tekemällä suklaakuvioita leivinpaperille. Kuvioiden jähmetyttyä ne voi kiinnittää kakkuun kreemillä.