Marjaiset muffinsit

mennessä touko 27, 2023Yleinen0 Kommenttia

Tämän kesän marjojen kypsymistä täytyy vielä pikku hetki odotella. Sillä välin on hyvä tehdä tilaa pakastimeen ja käyttää sieltä marjat esimerkiksi näihin marjaisiin muffinseihin. Vadelmainen kermaviilitäyte maistuu raikkaalle ja karhunvadelmista keitetty siirappimainen kastike kruunaa kokonaisuuden. Nam!

Reseptistä saat 14 muffinsia. Ohje on maidoton ja gluteeniton.

Taikina

1,5 dl kaurajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl kauramaitoa
2 kananmunaa
100g margariinia

1) Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja laita paperiset muffinsivuoat muffinsipellin koloihin.
2) Sulata rasva isossa kulhossa ja jätä jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa.
4) Yhdistä jäähtyneen rasvan joukkoon kauramaito sekä kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita vain sen verran että saat taikinasta tasaisen. Jätä taikina odottamaan ja valmista täyte.

Täyte

2 dl suomalaisia pakastevadelmia
200g kasvipohjaista kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 kananmuna

Sulata marjat mikrossa niin että saat niiden rakenteen rikottua. Lisää kermaviili, sokeri sekä kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Mikäli marjat ovat kovin kirpeitä, voi sokerin määrää lisätä.

Paisto

Laita muffinsivuokiin noin 1/3 taikinaa ja sen päälle reilu teelusikallinen täytettä. Lisää vielä taikinaa päälle, mutta älä täytä vuokia liian täyteen. Paista noin 30-40 minuuttia.

Karhunvadelmakastike

5 dl suomalaisia pakastekarhunvadelmia
0,75 dl sokeria
tilkka vettä

Laita ainekset laakeaan kattilaan ja keitä kunnes seos muuttuu siirappimaisen tahmeaksi. Tähän voi mennä 10-20 minuuttia. Perunasurvimella saat murskattua marjat ja näin niistä irtoaa mehu parhaiten. Keittämisen jälkeen siivilöi seos. Tarjoile muffinsit tomusokerin ja kastikkeen kera.