Värikäs vadelma-persikkakakku

mennessä heinä 20, 2023Yleinen0 Kommenttia

Värikäs vadelma-persikkakakku

Tähän kakkuun halusin laittaa paljon väriä kesän kunniaksi. Itse kakku on melko nopea tehdä, joten koristeluun voikin sitten halutessaan käyttää enemmän aikaa ja leikitellä eri väriyhdistelmillä. Suosittelen käyttämään kerman värjäämiseen pastavärejä, jotka eivät vetistä kerman rakennetta kuten nestemäiset elintarvikevärit.

Kakkupohja

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Valmista pohja kääretorttupohjan tapaan. Vaahdota kananmuna ja sokerit, sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti vaahdon joukkoon. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte

1pss vaniljakreemijauhetta
5dl täysmaitoa (tai esim. vaniljanmakuista kauramaitoa)
2dl kauravispiä (tai kermaa)
250g kotimaisia tuoreita vadelmia
1tlk säilykepersikkakuutioita (400g/250g)

Valuta persikoista mehu. Yhdistä kreemijauhe ja maito tasaiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa 20 minuuttia (tai valmista kreemi pussin ohjeen mukaisesti). Vatkaa vispi kuohkeaksi ja sekoita siihen varovasti käännellen vaniljakreemi, persikat sekä vadelmat.

Kakun kokoaminen ja koristelu

Leikkaa pohja kolmeen yhtä suureen osaan. Nosta tarjoiluvadille, ja kostuta  maidolla/kauramaidolla. Levitä täyte tasaisesti ja nosta toinen pohjanpala päälle. Kostuta ja täytä. Kostuta myös viimeinen, päällimmäiseksi tuleva pohjapala.

Vatkaa sitten noin 3-4 dl kauravispiä tai kermaa. Itse käytin kauravispiä koska sen rakenne kestää paremmin elintarvikevärien sekoittamisen.

Ennen kerman värjäämistä tee kakkuun niin sanottu murukerros, eli levitä kermaa joka puolelle ohut kerros joka sitoo irtomurut itseensä. Pidä hetki jääkaapissa ja sen jälkeen voit alkaa koristelemaan.

Jaa kerma eri kulhoihin ja värjää ne haluamillasi väreillä. Varaa useampi pursotinpussi ja tylla, tai pese tylla joka värin vaihtuessa. Käyttämällä erilaisia ja erikokoisia tyllia saat pursotuksiin vaihtelua ja elävyyttä. Kakun sivuihin sipaisin jokaista väriä täplinä ja tasoitin palettiveitsellä.