Leivoskeksit

mennessä syys 16, 2023Yleinen0 Kommenttia

Nämä runsaat leivoskeksit lämmittävät mieltä syksyn saapuessa. Kahden pehmeän keksin välissä on karhunvadelmista tehty marmeladi sekä reilusti kermaa. Marmeladin voi tehdä suosikkimarjoistaan.

Keksit

200g margariinia
2dl sokeria
1 kananmuna
1dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
2dl kaurajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

1) Vaahdota sokeri ja rasva vaahdoksi ja lisää kananmuna
2) Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon
3) Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia
4) Pyöritä taikina palloiksi ja aseta pellille. Jätä reilusti väliä sillä taikina leviää uunissa
5) Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia

Marmeladi

1L karhunvadelmia tai muita marjoja
150g hillo-marmeladisokeria

Laita marjat sekä sokeri kattilaan, keitä noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kokoaminen

Kun keksit sekä marmeladi ovat täysin jäähtyneet, voit vatkata 2-3dl kermaa. Laita kerma ja marmeladi omiin pursotuspusseihinsa. Pursota keksin tasaiselle puolelle ensin marmeladi ja sitten kerma ja paina päälle toinen keksi.