Mansikkapullat

mennessä loka 27, 2023Yleinen0 Kommenttia

Mansikkapullat

5 dl maitoa
50g hiivaa
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200g voita tai margariinia

2l mansikoita
1-2 dl hillosokeria

vettä
tomusokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Vatkaa vispilällä sekaan kananmuna, suola, sokeri sekä kardemumma. Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa kunnes taikina paksuuntuu, ja vaivaa taikina sitten käsin tai yleiskoneella. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa, muttei viimeisenä jotta taikina ei jää rasvaisen tuntuiseksi. Vaivaa taikinaa noin 5-10 minuttia jotta saat hyvän sitkon. Anna kohota 30-45 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla.

Pyöritä taikinasta pyöreitä pullia ja aseta ne pellille. Paina pullan keskelle kolo esimerkiksi lasin tai desimitan pohjan avulla. Se on hyvä jauhottaa jotta ei tartu kiinni taikinaan. Anna pullien taas kohota noin puoli tuntia.

Jos täytettä varten tehdyt kolot ovat menettäneet muotoaan kohoamisen aikana, painele uudestaan. Sekoita sitten mansikat ja hillosokeri ja nostele lusikalla pullien täytteeksi. Voitele halutessasi kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Kun pullat ovat jäähtyneet, sekoita 2/3 tomusokeria ja 1/3 vettä. Kuorrutteesta tulee paksua ja valkoista ja sen voi pursottaa pullien päälle.