Karhunvadelmaiset kuppikakut
(gluteeniton, maidoton)
Näihin meheviin kuppikakkuihin voi käyttää mitä tahansa marjasosetta, joka antaa kivasti väriä taikinaan kun käyttää kananmunista vain valkuaiset. Reseptistä saat valmistettua 12-15 kuppikakkua.
300g karhunvadelmia (tai muita marjoja) soseutettuna ja siivilöitynä
165g maidotonta margariinia
220g sokeria
2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
1/2tl suolaa
1/4tl kanelia
80g valkuaisia (n. kolmesta kananmunasta)
235g gluteenittomia jauhoja
Kuorrutus:
1prk (2dl) kauravispiä
100g vegaanista valkosuklaata
- Laita muffinipellin koloihin voipaperivuoat ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen margariini, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola sekä kaneli ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Erottele kananmunista valkuaiset ja lisää ne kahdessa erässä.
- Lisää jauhot ja marjasose vuorotellen taikinaan, aloittaen ja lopettaen jauhoihin. Sekoita nuolijalla tasaiseksi massaksi.
- Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Testaa kypsyys esimerkiksi hammastikulla; kun siihen ei tartu taikinaa, muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
- Kuorrutusta varten sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kauravispi ja sekoita sula suklaa varovasti joukkoon.
- Laita kuorrutus pursotinpussiin ja pursota haluamallasi tavalla. Voit tehdä pintaan kuvioita koristelugeelillä.
Marjainen juhlajuoma
Kupliva juoma luo juhlatunnelmaa! Tämä juoma on yksinkertaisuudessaan herkullinen; karhunvadelma-vadelmamehutiiviste on tavallisen veden sijaan laimennettu kivennäisvedellä. Voit käyttää myös maustettuja kivennäisvesiä tuomaan lisää makuja.
1/3 mehutiivistettä (tai ohjeen mukaan)
2/3 kivennäisvettä
Sekoita ja nauti! Lasiin voi laittaa koristeeksi jäisiä marjoja, jotka myös pitävät juoman kylmänä laimentamatta sitä.